Dr. Hussain på besøk hos MQI Oslo

Kategorier: Artikler,News

IMG_0871Dag 1:

Dr. Hussain Mohiuddin Qadri, som er President for Minhaj Federal Council og yngre sønn av Shaykh-ul-Islam Dr. Tahir-ul-Qadri, besøkte Minhaj-ul-Quran senteret i Oslo i perioden 23. Juni – 24. Juni. Dr. Hussain besitter en doktorgrad innenfor internasjonal økonomi fra Australia samt en MBA fra Frankrike. Han har også forfattet flere bøker og skriver stadig vekk i kjente internasjonale journaler og aviser.

Den 23. Juni var det også Laylat-ul-Bara’h og Dr. Hussain holdt en uforglemmelig tale for anledningen. Talen ble live tekstet på norsk av Kunnskapskomiteen ved Minhaj Ungdom (se egen kategori). Før talen presenterte de forskjellige forumene sitt arbeid, inklusiv Minhaj Ungdom. I tillegg ble det delt ut kurssertifiseringer til de elevene som hadde fullført høstsemesteret 2012 og vårsemesteret 2013, i regi av Minhaj Ungdom.  Det ble også delt ut blomster til andre aktive som hadde stått på det siste året og spesielt bidratt med mye hjelp ifm. renoveringsarbeidet i moskeen.

Dag 2:

Dr. Hussain ble med ungdommen fra Minhaj for å se tigerstaden. Turisttilværelsen begynte på Operahuset før vi kjørte videre til Rådhuset, Stortinget og Tjuvholmen. Her fikk vi gode råd og vi ble fortalt at det å fokusere på studier og å tilegne seg masse kunnskap var det vi skulle prioritere, samtidig som vi sprer det fredelige budskapet om Islam.

Vi rakk også en tur innom Nobel fredssenteret. Her brukte vi god tid og interessen hos Dr. Hussain var enorm for å vite mer om tidligere fredsprisvinnere og deres bakgrunn. Bøker relatert til temaet ble også kjøpt. Minhaj Ungdom benyttet anledningen til å forkynne Fredssenteret med informasjon om «Fatwa mot terrorisme og selvmordsbombing» av Shaykh-ul-Islam Dr. Tahir-ul-Qadri. Interessen og nysgjerrigheten var stor og vi fikk tillatelsen til å ta med Fatwaen og legge den i fredssenteret. Dette har allerede blitt gjort!

Senere på dagen var det avtalt lunsj med alle fora hos Minhaj-ul-Quran Oslo på en restaurant hvor også noen prester og journalister var invitert. Det hele endte med en koselig lunsj før Dr. Hussain satte seg på flyet til Finland hvor han var invitert av det offentlige for nettopp å kaste lys over Fatwaen skrevet av hans egen far Dr. Qadri! For i bunn og grunn dreier dette seg om og de-radikalisere ungdommen ved å spiritualisere dem, som så vil danne grunnlaget for en fredeligere verdenHussain bhai smilingIMG_1033IMG_0851med Hussain bhai7IMG_0806Hussain bhai with youthfredssenteretIMG_1003IMG_0969

Forfatter:admin

Leave a Reply