Profetens (fvmh) fysiske skjønnhet

Kategorier: Kunnskap

Fra Sy. Ali (as) har det blitt berettet:

At Profeten (fvmh) var verken veldig høy eller lav, han var av medium høyde. Håret til Profeten (fvmh) var verken krøllete eller rett, men var i stedet bølgete og klart. Han var ikke tykk. Ansiktet til Profeten (fvmh) var ikke helt sirkulær, men var nokså rund. Hans ansiktsfarge var hvit med noe rødhet. Øynene til Profeten (fvmh) var veldig mørke , og han sine øyenbryn var lange. Han sine ledd var store, og skuldre var brede. Han hadde glatt hud: en tynn linje med hår gikk fra brystet ned til navlen. Han sine hender og føtter var kjøttfulle. Han gikk med slik livskraft som om han gikk ned fra en høyde. Når han snudde seg for å se mot noen, snudde han hele sin kropp mot det. Mellom skuldrene til Profeten (fvmh) så var det ”Seal of the Prophethood” og han var Seal of the Prophets (Khātam al-Nabiyyīn). Profetens (fvmh) hjerte var det reneste (soundest of hearts). Han sin tale var den mest høflige. Han var den mest ydmyke av folk, og den mest vennlige i sitt vennskap. Dersom noen så han uventet ble dem overveldet. De som ble kjent med han, begynte å elske han. De som beskrev han ville si: “Jeg har verken sett noen før han eller etter han som er lik han.”

Utstrålingen til Profetens (fvmh) ansikt:

Jabir B. Sama sa: “Jeg så Allahs Sendebud på en månelys natt og han hadde på seg et rødt sjal. Jeg begynte å se på fra ham til månen og for meg var han vakrere enn månen!” – Tirmidhi

Fra Tirmidhi har det også blitt berettet at Abu Hurayra (ra) sa: “Jeg har aldri sett noe vakrere enn Profeten Muhammad (fvmh). Det var som om sola skinte fra Deres ansikt“.

Forfatter:admin

Leave a Reply